Inrichting

Prachtige inrichting voor een huwelijk

De Maartenskerk is gelegen in het midden van de Utrechtse Heuvelrug, in het centrum van Doorn. De kerk biedt plaats tot 400 bezoekers, maar door het intieme karakter van de kerk is het ook zeer geschikt voor kleinere groepen.

De inrichting van de kerk is helder licht gecombineerd met veel donker houten elementen zoals een mooie lambrisering en oude kerkbanken. Er hangen antieke koperen kroonluchters en op de banken sieren koperen blakers de kerk. Door het gebruik van moderne stoelen is de ruimte is zeer flexibel in te delen zonder dat het monumentale karakter verloren gaat. Hierdoor kunnen wij de kerk zodanig inrichten, dat het geschikt is voor iedere gelegenheid.

De grotere bijeenkomsten vinden meestal plaats in het schip met daarbij de zijbeuk van de kerk. Voor kleinere gezelschappen kan er ook getrouwd worden in het mooie lichte koor, die door de kerkbanken links en rechts bijna ‘Engels’ aandoet. Het is ook mogelijk om de stoelen op te stellen richting het koor zodat een echte karakteristieke trouwlocatie ontstaat. Samen met een rode loper wordt hierdoor een prachtig plaatje gecreëerd!

De kerk is in de koude maanden heerlijk verwarmd. Voor de rest van het jaar doet de zon de rest, want wij gaan er natuurlijk van uit dat het op jullie dag prachtig weer gaat worden! Er is een professionele multi media installatie aanwezig voor versterking van spraak maar ook voor het afspelen van muziek of film. Er zijn 2 beamers met schermen in de kerk voor de projectie van beelden.

De kerk heeft een carillon, een kleine en een grote luidklok. Indien gewenst kunnen wij bij het verlaten van de kerk de klok laten luiden zodat iedereen kan horen dat jullie zijn getrouwd!

De Maartenskerk is ook zeer geschikt om te gebruiken voor de receptie of wellicht het diner. Bij mooi weer zetten we de deuren open en kunnen de gasten ook op het Kerkplein vertoeven. Erg leuk bijvoorbeeld tijdens een zwoele zomeravond.